Hannah Xperience

hannah_glas_helder_250_0

Het landhuis van hannah in Voorthuizen

Noodoproep

Enige tijd geleden was het zover, ik ging naar Voorthuizen voor een hannah Xperience. Een paar dagen ervoor had ik een soort noodoproep op de mail gezet. Ik wist me namelijk met mijn huid geen raad meer. Eczeem en bultjes, meerdere malen allergische reacties op producten, heftige roodheid op mijn wangen en mijn neus.

Ik gebruikte op dat moment echt high end gezichtsverzorging van Estee Lauder, op aanraden van mijn schoonheidsspecialiste. Ook had ik diverse behandelingen ondergaan in schoonheidssalons. Niks hielp echt.

De hannah Xperience

Gelukkig werd mijn oproep positief beantwoord: ik was welkom in Voorthuizen bij huidcoach Melissa. Na een autorit van ongeveer een uur kwam ik aan bij het prachtige landhuis van Hannah. Dit maakte al dat ik me even een VIP voelde. Na even in de wachtkamer te hebben gezeten werd ik ontvangen door Melissa zelf.

Als eerste had ik een uitgebreid intake gesprek. Melissa stelde allerlei vragen, onder andere over voeding en zelfs ontlasting. Allemaal zaken die van grote invloed zijn op de conditie van je huid. Gelukkig was mijn voedingspatroon zo slecht nog niet. Melissa adviseerde alleen zuivelinname enigszins te beperken.

Meten is weten

hannah_metenisweten

Vervolgens gingen we naar een prachtige behandelkamer. Ik mocht plaatsnemen in een heerlijke stoel. Melissa begon met de Skin Analyzer een aantal metingen te doen. Daarna weet je pas echt hoe het gesteld is met de conditie van je huid.

Ik zal mijn uitkomsten even op een rijtje zetten:

  • Mijn vochtgehalte was 61, hiermee wordt bedoeld het vocht wat de huid vasthoud in de bovenste huidlaag. Dit moet 60 of hoger zijn. Ik heb dus geen vochtarme huid.
  • Mijn vetgehalte was 2, hiermee wordt bedoeld het vetlaagje op de huid die de huid soepel houd en beschermt. Dit dient tussen de 25 en de 45 te zijn. Helaas scoor ik hier dus ver onder de maat. De conclusie die ik hieruit kan trekken is dat ik een droge huid heb.
  • Mijn pH-waarde was 4,8. De pH-waarde is de zuurgraad van de huid, deze beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf, bijvoorbeeld bacteriën. Deze dient tussen de 4,5 en de 5,5 te zijn, dit is bij mij dus ook in orde.
  • Mijn melanine is 11. Er bestaan verschillende huidtypes, de categorieën gaan van huidtype 1 t/m huidtype 5-6. Met mijn melanine kom ik uit in de categorie huidtype 1. Dit betekend dat ik een lichte huid heb die snel kan verbranden en een hoge bescherming nodig is.
  • Mijn erytheem is 33. Hiermee wordt de irritatiewaarde van de huid bedoeld. Het is niet altijd van buitenaf te zien of een huid geïrriteerd is en daarom wordt deze gemeten met de Mexameter. Er is een berekening om het erytheem te berekenen. Deze mag twee maal de waarde van de melanine zijn + 5. Bij mij is dat 2 x 11 = 22 + 5 = 27. Mijn score was 33 en dat betekend dat mijn huid geïrriteerd was op het moment van de meting.

De scores komen redelijk overeen met wat ik zelf had verwacht. Vooral dat mijn huid geïrriteerd was verraste me niet.

Producten afgestemd op mijn huidtype

hannah-producten_totaal

Alle producten van het merk hannah

Vervolgens gaf Melissa mij een heerlijke uitgebreide gezichtsbehandeling met producten afgestemd op mijn huidtype. De meeste producten zijn inmiddels behandeld in mijn artikelen over mijn ochtend– en avondroutine, maar voor de volledigheid zet ik ze nog even op een rijtje:

  • Cleansing oil
  • Sensitive skin lotion
  • Cleansing Clay
  • Sparkling spray
  • Clearity cream
  • Juvi protect
  • Touch of silk
  • Active dry

De producten die weer verwijderd werden van het gezicht, zoals de cleansing oil en het cleansing clay masker, haalde Melissa van mijn gezicht met een in de magnetron opgewarmde handdoek, dit vond een heerlijk weldadig gevoel. Ook had ik het idee dat Melissa alle tijd voor me nam, waardoor ik helemaal kon ontspannen. Ik had een gerstekorrel op mijn onderste ooglid waar mijn eigen schoonheidsspecialiste al meerdere malen mee aan de slag was geweest, maar niet weg kreeg. Melissa gaf tijdens het verwijderen van onzuiverheden niet op en de gerstekorrel was verrassend snel verdwenen.

Helaas vloog de tijd voorbij en kwam aan deze heerlijke behandeling een einde. Een hannah xperience duurt incl. intakegesprek ongeveer anderhalf uur. Na de behandeling mocht ik mezelf even fatsoeneren in een ruime badkamer met toilet, ook erg fijn. Het lijkt of aan alle details voor het ultieme luxegevoel is gedacht.

Conclusie

Hier begon voor mij de ervaring met de producten van het merk hannah. Inmiddels, na ruim een jaar van dagelijks gebruik, kan ik goed een mening vormen. Ik gebruik eigenlijk alle aanbevolen producten nog steeds en nog wat andere producten van hannah op eigen initiatief of na telefonisch overleg met Melissa.

De producten zijn niet goedkoop, maar wel zuinig in gebruik en van hoge kwaliteit. Mijn huid is onwijs opgeknapt en tot rust gekomen. Daardoor koop ik producten die op gaan steeds opnieuw. Ik wil er niet aan denken dat ik zonder kom te zitten.

Nog steeds heb ik goede periodes en mindere periodes. Periodes met droge plekken (schilferig en eczeemachtig), periodes met onzuiverheden (puistjes, voornamelijk onderhuids) en periodes dat ik zowel droge plekken als onzuiverheden heb, maar deze periodes komen veel minder vaak voor en de klachten zijn dan ook veel minder heftig dan voorheen.

Ik ben erg blij dat ik de xperience heb ondergaan en kennis heb gemaakt met hannah, ik kan namelijk wel zeggen dat het mijn leven erg positief heeft veranderd. Door een betere huidconditie zit ik beter in mijn vel en heb ik ook meer zelfvertrouwen.

Zelf ervaren?

Wil jij graag een Xperience ondergaan om te ontdekken wat de conditie van je huid is en weten welke producten van hannah wat voor jou kunnen betekenen, kijk dan op www.huidcoach.nl voor een hannah huidcoach bij jou in de buurt.

De producten koop ik altijd online bij www.hethannahhuis.nl.

Ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken om Melissa nogmaals te bedanken voor de fijne ervaring!

Bedankt voor het lezen en heb je vragen over de experience of over producten van hannah, laat het me weten. Over sommige producten zal in de toekomst een uitgebreid eigen artikel verschijnen dus stay tuned..

3 gedachtes over “Hannah Xperience

  1. Interessant artikel zeg! Echt handig dat je ook uitlegd wat het hoort te zijn bij de vetwaarde enz. Interessant! Fijn dat het voor jou zo goed werkt. Ik heb een hele handige huid, maar zo’n meting wil ik ook wel eens doen! Ben benieuwd 🙂 Liefs

    Like

Plaats een reactie