Avondroutine gezichtsverzorging

Afgelopen zondag heb ik mijn ochtendroutine met jullie gedeeld, nu is de avond aan de beurt. Sommige van onderstaande producten zullen later in een eigen artikel uitgebreid behandeld worden, heb je een verzoeknummer, laat het zeker even weten.

De producten op de foto liggen in chronologische volgorde.


Garnier micellair water

Als allereerste haal ik mijn make-up er af. Ik maak wattenschijfjes vochtig met het micellair water, dit gaat makkelijk vanwege de spuitfles. Elk oog krijgt een eigen watje en voor mijn gezichtsmake-up gebruik ik er ook nog een. Al mijn oogmake-up is eraf, ook waterproof en het prikt niet in mijn ogen, heel belangrijk!

Philosophy purity made simple & sonic clean gezichtsborstel

Ik maak mijn gezicht een beetje vochtig en de borstel ook. Daarna doe ik een beetje purity made simple op de  borstel. De fles heeft een klikdop en doseert gemakkelijk.

Ik gebruik de borstel op de zachte stand een minuut lang op mijn gezicht, dan gaat die automatisch uit. De borstel draait niet, maar trilt en is heerlijk voor mijn gevoelige huid. Ik spoel eerst de borstel goed af en daarna mijn gezicht. Dan dep ik mijn gezicht zachtjes droog met een handdoek.

Hannah sensitive skin lotion

Hannah sensitive skin lotion zit ook in een pompflacon, dat zijn toch de fijnste verpakkingen. Ik spray 4 pompjes lotion op een wattenschijfje en daarmee ga ik over mijn gezicht.

De lotion haalt de laatste restjes vuil weg, maar herstelt ook de Ph-waarde van de huid. Ook de lotion laat mijn gezicht heerlijk zacht achter, totaal niet trekkerig.

Estee Lauder advanced night repair

Dit serum is voor mij van levensbelang, dat klinkt dramatisch maar er is niks aan gelogen. Als ik dit serum niet gebruik is mijn huid vele malen droger en droog is bij mij kurkdroog, overal velletjes en droge plekken! Ondanks de prijs koop ik het steeds opnieuw.

Het serum zit in een flesje met pipetje, ik verdeel een paar druppels over mijn gezicht en masseer het even in, het droogt vrij snel.

Philosophy hope in a jar night

Als nachtcrème gebruik ik hope in a jar night. De crème zit in een potje, dit is mijn minst favoriete verpakking, maar met een spateltje is het goed te doen. Ik breng een dun laagje crème aan en laat het even intrekken. Het laat bij mij een beetje een vettig laagje achter, maar voor de nacht vind ik dat niet zo erg.

De crème bevat salicylzuur, wat een licht peelend effect heeft en dat maakt de huid gevoeliger voor zonlicht.

Overdag gebruik ik dus altijd een spf. Bij mij werkt de crème hydraterend en voorkomt velletjes, maar voorkomt ook (onderhuidse) puistjes.

Peelingavond

1x per week gebruik in een peeling, dit zijn de producten van die avond: Ik begin ook met mijn sonic clean en de purity made simple.

 

Philosophy microdilivery peel

Deze peeling bestaat uit 2 onderdelen: de crystallen en de vloeibare salicylzuur. Eerst breng ik een theelepel crystallen aan op mijn huid met een draaiende beweging. Ik scrub niet, daar is mijn huid te gevoelig voor.

Daarna breng ik een theelepel van de vloeibare salicylzuur aan over de crystallen. Je merkt meteen dat die 2 op elkaar reageren, het gaat licht bruisen en schuimen. Ik laat het nog een paar minuten zitten en spoel het daarna grondig af.

Hierna voelt mijn huid heerlijk zacht, zo zacht dat ik over mijn wangen blijf aaien. Ik vind het jammer dat deze peeling maar 1x per week gebruikt mag worden, maar vaker wordt echt afgeraden.

Hierna gebruik ik Hannah sensitive skin lotion en Estee Lauder advanced night repair.

Hannah remodelling cream

Hannah remodelling cream zit in een potje. Het is een dikke crème, welke erg hydraterend en herstellend is, mede door de toegevoegde vitamine E.

De crème trekt snel in maar laat wel een vettig laagje achter, nogmaals, dat vind ik voor een nachtcrème niet erg. Na een heftige peeling werkt deze crème heerlijk zacht en voedend voor mijn huid.

Producten voor onzuivere periodes

Soms heb ik een periode wat meer last van onzuiverheden en gooi ik wat extra producten ik de strijd. Dan neem ik een lekker masker en doe ik extra peeling. Gelukkig komen zulke periodes niet vaak voor, maar als ik zo’n periode heb, heb ik daar wel goede producten voor.

 

Hannah cleansing clay

Dit is een roze kleimasker wat reinigend en kalmerend werkt. Ik breng een laagje aan over mijn hele gezicht. Het masker wordt niet echt hard. Ik laat het een paar minuten zitten en verwijder het daarna met een natte washand.

Mijn huid is schoon, gematteerd en zacht. In tegenstelling tot de meeste kleimaskers droogt deze van hannah de huid totaal niet uit.

Hannah enzymatic skin peeling

Deze peeling zit ook in een potje. Ik breng een laagje aan over mijn hele gezicht en laat het een kwartiertje uitharden. Daarna haal ik het er rullend af door over mijn gezicht te wrijven.

Als laatste haal ik nog wel een natte washand over mijn gezicht. Deze peeling is veel milder dan de microdilivery peel. Ik vind het in periodes met meer onzuiverheden dus een goede aanvulling deze er 1x per week naast te gebruiken. Niet in de zomermaanden, want door al dat “gepeel” wordt je huid vele malen kwetsbaarder voor de schadelijke gevolgen van de zon.

Hannah active dry

Hannah active dry is een spot treatment die uitdrogend werkt. Een beetje zoals tandpasta op je puistje smeren, maar dan met een product wat er voor is.

Het zit in een tubetje met een heel klein tuitje, hierdoor kun je de active dry heel precies op het puistje aanbrengen. Ik dep het nog even uit met mijn vinger en het wordt vrij snel hard. Dit laat ik de hele nacht zitten.

Je kunt de active dry natuurlijk ook aanbrengen op andere plekjes waar uitdroging gewenst is. Toen mijn zoontje waterpokken had smeerde ik de pokjes in met de active dry en de jeuk was vele malen minder, ook de genezing ging sneller.

Zo, het is een hele lijst! Heb je vragen over mijn routine of over een product laat het me weten.

Bedankt voor het lezen en graag hoor ik wat jullie van mijn routine vinden.

Volgende week zondag zijn mijn make-up favorieten aan de beurt dus stay tuned!

Advertenties

7 gedachtes over “Avondroutine gezichtsverzorging

  1. Wat een leuk artikel!
    Ik heb veel goede dingen gehoord over de hannah gezichtsverzorging maar heb het zelf nog niet aangedurfd om te switchen, ik gebruik nu de producten van Clinque, welke producten gebruikte jij hiervoor?

    Like

  2. Pingback: Favorieten make-up | De beste versie van jezelf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s